Matka · Ravintola

Villa Calicantus

Kävimme viikon lomareissullamme yhtenä päivänä ihanalla, pienellä luomuviinitilalla Villa Calicantuksessa (jos et ole himopyöräilijä/-kävelijä, kannattaa ottaa taksi, kyytimme hotellilta tilalle maksoi 13 € ja matka kesti noin 15 min).

Tila sijaitsi kukkulan laella, josta oli upeat näkymät vuorille ja Gardajärvelle. Paikka oli rustiikkisen romanttinen viiniköynnöksineen, sitruuna- ja oliivipuineen, jonka pihalla juoksenteli vapaana kukkoja ja kanoja sekä monta kissaa, jotka halusivat tulla tutustumaan vieraisiin.

Villa Calicantus on Bardolinon pienin viinitila. Tilan villa on ollut Delainin suvun omistuksessa vuodesta 1840 lähtien, mutta itse Calicantuksen viinitila on perustettu vasta vuonna 2011 ja vuonna 2014 tila siirtyi tuottamaan luomuviinejä.

Olimme varanneet etukäteen Total Wine Tastingin, joka sisälsi kolmen viinin maistelun, syötävää, grappaa ja esittely kierroksen viinikellarissa ja viinitarhassa. Kaikki tämä vain 35 €/per nuppi. Suosittelen, jos olet menossa Gardajärvelle tai Veronaan.

Ensimmäinen viini oli taivaallinen, kuivan marjaisa ja hivenen mansikkainen roseviini Chiar’otto 2017, jonka ostimme myös kotiin. Sen seurana oli kotona tehtyä leipää ja salaisella reseptillä säilyttyjä herkkusieniä (kutsuivat niitä muuten nimellä magic mushrooms… nom!).

Toisena viininä oli täyteläisen marjainen, kevyt punaviini Soracuna 2017, jonka seuraksi tarjottiin erilaisia paikallisia leikkeleitä, jotka sopivat erinomaisesti viinin kanssa.

Kolmas viini oli nahkaisen marjaisa punaviini Avresir, Bardolino Superiore Classico 2014, jonka seuraksi oli paikallisia juustoja, omenahilloketta ja grapassa uitettuja kirsikoita (jotka olivat aika tymäköitä, tästä uusi juhlien aperitiivihitti. Wow!). Jostain syystä Calicantus ei ole saanut lupaa luokitella Avresiria Riservaksi, joten he päätyivät nimeämään viinin siksi – kirjaimet nurinkurin käännettynä!

Jälkiruuaksi saimme maistaa kolmea eri grappaa, jotka oli valmistettu sukureseptillä. Ensimmäinen oli makean punainen kirsikkagrappa, jota olisi voinut lipitellä rauhassa, sillä voltteja oli vain 5 %. Toisena oli hedelmäisen kellertävä grappa, joka oli Viiniessin suosikki (45 %). Ja kolmantena maltainen, puuhtaan kirkas grappa (50 %). Näiden seuraksi saimme maistella perinteisiä kotona leivottuja italialaisia pikkukakkusia.

Tastingin jälkeen tilan omistaja Daniele kierrätti meidät viinikellarissa ja viinitarhassa kertoen samalla tarinoita tilan historiasta ja viinituotannosta.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Yksi vastaus artikkeliiin “Villa Calicantus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s