Blogiyhteistyö · Matka · Ravintola

Vuosipäivä Krapilla

Juhlistimme puolisoni kanssa 10. hääpäiväämme Krapilla Tuusulanjärven rannalla.

Kaipasimme omaa rauhaa ja hemmottelua, mutta kriteereinä oli sauna ja parveke/terassi, illallinen ravintolassa hyvien viinien kera, aamupalabuffet ja että paikka olisi uusi tuttavuus. Krapi täytti kaikki kriteerimme.

Varasimme ihanan Elvilä-saunamökin ja hääpaketin, johon kuului kuohuviini huoneessa sekä illallinen ja aamupala Krapihovissa.

Saavuimme marraskuisena lauantaina söpöön Elvilään. Mökistä löytyi kaikki mukavuudet, esimerkiksi minikeittiö, takka, sängystä ja saunasta avautui näkymä järvelle. Elvilä on noin kilometrin päässä itse Krapilta, joten hiljaisuutta ja omaa rauhaa löytyi. Saimme hetken rauhassa nauttia Pere Ventura Classic Cavaa ja ihailla maisemia, kunnes tuli aika suunnata Krapihoville illalliselle.

Krapihovi on upea romanttinen miljöö, josta huokuu vanhaa historiaa ja hienoja tarinoita. Marraskuisessa illallismenussa oli alkuruokabuffet, pääruoka ja jälkiruokabuffet:

  • Alkumaljaksi joimme Jean Sibelius -samppanjaa, joka sopi tilanteeseen kuin nenä päähän.
  • Alkuruokabuffetissa oli muun muassa kuha-kampasimpukkaterriiniä, hanhirilletteä, peuranpaistia ja omenakompottia. Tähän sopi erinomaisesti Vicarage Lane Canterbury Riesling.
  • Pääruoaksi valitsimme paahdettua ja haudutettua peltopyytä, uuniomena-sipulipyrettä, kastanjaperunaa ja pihlajanmarjakastiketta. Täydelliselle ruoalle löytyi myös täydellinen pari viineistä, nimittäin Vicarage Lane Canterbury Pinot Noir.
  • Jälkiruokabuffetissa oli muun muassa herkullisia erilaisia suomalaisia juustoja, suussasulavaa omenapiirakkaa ja kuutamokiisseliä. Näiden herkkujen seuraksi nautiskelin ihanan makeaa Ainoa Valokki Cloudberry -jälkiruokaviiniä.

Vatsat pullollaan lyllersimme illallisen jälkeen Elvilään (täytyy myöntää, että raitis pieni reippailu illallisen jälkeen teki hyvää ennen saunomista).

Päästyämme Elvilään oli sauna jo lämmennyt valmiiksi ja pääsimme rentoutumaan saunan ihanissa löylyissä pitkän kaavan mukaan (puolisoni jopa uskalsi vielä pulahtaa pari asteiseen Tuusulanjärveen). Saunomisen päätyttyä oli mukavaa kömpiä vällyjen väliin ja nukahtaa hiljaisuuteen.

Aamu kuitenkin koitti liian nopeasti emmekä millään olisi halunneet luopua mökin turvallisesta lämmöstä ja ikkunan takaa avautuvasta upeasta maisemasta. Oli aika siirtyä aamupalalle Krapihoviin, jossa odotti herkullisen runsas aamupalabuffet. Jonka jälkeen tuli aika palata kotiin ja arkeen.

Elvilään pitää päästä taas uudelleen ja suosittelen ehdottomasti, jos lähilomailu kiinnostaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s