Yleinen

Kesän viinit kotiovelle!

Lumet sulavat, kukat kukkivat ja kesän vehreys on jo lähellä. On aika suunnitella kaikkea kivaa!

Onko lähiaikoina tiedossa juhlat, aurinkoisia piknik-päiviä, valmistujaisia, tai vaikkapa ystävysten saunailtoja? Entä onko rientoihin jo viinit hankittu, tai edes mietitty? Mitä jos tänä keväänä suunnittelisit viinimenuusi hyvissä ajoin ja ostaisit pullot etukäteen kotiin toimitettuna?

Olin taannoin viiniklubin St Wine and Friendsin viinitastingissä maistelemassa Kim Moliisin johdolla Bottlescoutsin Out of the Box -viinejä. Ja voih! – kuinka ihania ne olivatkaan! Sillä seurauksella päätin vihdoinkin kokeilla viinien verkkokauppatilausta kotiintoimituksella.

Olen toki testannut Alkon verkkokauppatilausta, mutta onhan se hankalaa, kun ei omista autoa ja joutuu kantamaan viinit kotiin julkisilla liikennevälineille. Bottlescoutsin kautta sain tilattua valitsemani viinit suoraan kotiovelle ilman ylimääräistä säätöä ja viikon toimitusajalla.

No, mitäpä se Viiniessi tilasi? Maistoimme viinitastingissä kahdeksan eri viiniä ja niistä neljä jäi vahvasti mieleeni, jotka sitten päädyin tilaamaan:

  • Crémant d’Alsace Emile Boeckel Brut Nature Organic 2018. Luomukuohuviini, joka on erittäin kuiva, sitruksisen kukkainen ja sopivan mantelisen paahteinen. 100 % Pinot Blanc. Ihana kuohuviini esimerkiksi kuumiin päiviin tai saunakuohuvaksi. (Näitä tilasin kaksi pulloa)
  • Gavi del Comune di Gavi 2021, Olim Bauda. Piemontelainen valkoviini, joka on hempeän hedelmäinen, hennon mausteinen ja raikkaan sitruksinen. Tämä meni kypsymään pariksi vuodeksi ”viinikaappiini” (vaatehuoneen hyllylle, joo kyllä se viinikaappi pitäisi varmaan kohta hankkia).
  • Polvorete Godello 2020, Emilio Moro. Kuiva valkoviini, joka on makean hedelmäinen, hapokkaan sitruksinen ja kevyen yrttinen. Jälkimaku on karamellimainen. Sopii erinomaisesti kalaruuan kaveriksi, esimerkiksi savulohipastan kanssa.
  • Candialle Chianti Classico Riserva 2014. Silkkinen punaviini, jonka maussa luumuisuutta, kirsikkaa ja mintun yrttisyyttä. 100 % Sangiovese. Sopii erinomaisesti juustojen, risoton tai lampaan kaveriksi. (Näitäkin nappasin kaksin kappalein)

Mikä se Bottlescouts sitten on? Viinien verkkokauppa, joka toimittaa viinejä Virosta niin koteihin kuin yrityksillekin. Bottlescouts kuuluu OLO Collectioniin, joista tunnetuimpia on ravintolat ovat OLO ja EMO. Verkkokaupan teemana on, että kaikki viinit ovat hinta-laatusuhteeltaan laadukkaita, ja viininystävien ja sommelierien valitsemia. Viinit myydään pulloittain ja minimissään kuuden pullon laatikoissa.

No, joko kiinnostaa? Sain blogiyhteistyönä Bottlescoutsilta alennuskoodin heidän verkkokauppaansa, joka on voimassa 31.5.2022 asti: VIINIESSI22 koodilla saa 5 % alennuksen viineistä. Huom! Etu ei koske kuljetuskustannuksia, vaan kohdistuu vain tuotteisiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s