Yleinen

Rapujuhlat vs. venetsialaiset

Elokuu on juhlien aikaa. Rapujuhlia ja venetsialaisia pohtiessa voi innokkaalla juhlien järjestäjällä mennä kuitenkin sormi suuhun. Kummat järjestäisi? Vai molemmat? Alla tietoa juhlista ja totta kai juomasuositukset.

Rapujuhlat

Ravustuskausi alkoi 21. heinäkuuta ja päättyy lokakuussa, eli on mukavasti aikaa päättää sopiva ajankohta rapujuhlille, vaikkakin juhlat ovat suomessa jymähtäneet elokuulle. No mitä siellä tehdään? Syödään rapuja, lauletaan ja juodaan snapseja – kuin lastenjuhlat aikuisille! Viinirypäleistä parhaiten sopii riesling ja sauvignon blanc. Kuohuviiniksi suosittelen Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Brutia Ranskasta, joka on erittäin kuivan hapokas, sitruksinen ja päärynäinen. Valkoviiniiksi valitsisin Deep Roots Riesling 2015 Saksasta, joka on kuiva ja kevyen hedelmäinen. Olueksi valitsisin pilsnerin tai vehnäoluen kuten puolalaisen Pinta Sanrajzan (alc. 5 %), joka on humaloitu, hedelmäinen vehnäolut. Siideriksi sopii Aspall Organic Suffolk Cyder Englannista (alc. 7 %), joka on kuiva, kypsän omenainen ja hitusen sitruksinen.

Venetsialaiset

Veneily- ja mökkikauden päätösjuhla sekä veden, tulen ja valon juhla. Venetsialaisia on Suomessa juhlittu runsaat 100 vuotta, mutta maailmalla kyseessä on tuhavuotinen perinne, joka perustuu Venetsian karnevaaleihin. Ennen tätä juhlaa vietettiin elokuussa minä tahansa viikonloppuna, mutta nykyään se on vakiintunut elokuun viimeiselle viikonlopulle, eli tänä vuonna venetsialaisia vietetään sopivasti samaan aikaan kun Suomi 100-viikonloppua (jolloin alkaa 100 päivän lähtölaskenta Suomen itsenäisyyspäivään, 26.-27.8). Eiköhän siis juhlisteta venetsialaisia suomalaisin juomin tai Suomi 100 -viinein ja ihanien, kotimaisten herkkujen kera? Ai niin, eikä unohdeta ilotulitusta, kokkoja ja kynttilöitä. Kuohuviiniksi suosittelisin Wine Gallery Suomi Finland 100 Champagne Brutia Ranskasta, joka on erittäin kuiva, maussa sitrusta ja paahteisuutta. Valkoviiniksi sopisi Wine Gallery Suomi Finland 100 Bordeaux Blanc 2015 – Ranskasta tämäkin, se on kuiva ja herukkaisen aprikoosinen. Punaviiniksi valitsisin kesäisen tervehdyksen Onnea Suomelle Italiasta Organic Primitivo 2015, joka on keskitanniininen ja kirsikanhilloinen. Olueksi sopisi Finlandia Sahti Strong (alc. 10 %), joka on kevyen banaaninen ja täyteläinen. Ja siideriksi suomalainen suosikkini Happy Joe Dry Apple Cider (alc. 4,7 %), joka on kuivahko ja sitruksisen omenainen.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s