Yleinen

Juhannusjuomat

Viikko juhannukseen ja juomat hankkimatta? Ei hätää, Viiniessin vinkeillä hankit kesän ihanimmat juomat, jotka sopivat juhannukseen kuin nenä päähän.

Nappivalinta juhannuksen ruokaviiniksi on roseviini. Se sopii hyvin marjaisten piirakoiden tai kakkujen seuraksi, kesäisten salaattien sekä grillatun kanan kaveriksi. Esimerkiksi Torresin Santa Digna (voittanut monta kertaa Viinilehden vuoden rosee tittelin) on kuivan marjaisa roseviini, joka sopii erinomaisesti grillatun vaalean lihan kaveriksi sekä raparperi-mansikkakakun seuraan. Cave de la Petit Fontaine -roseviini on ehdoton suosikkini kesäisten salaattien ja lohen seuraan, viinissä maistuu metsämansikka ja kirsikka, ja vaikka marjat ovat makeita on viini kuitenkin kuiva.

Mitä sitten olueksi? Päädyin kahteen vehnäolueeseen, jotka makumaailmaltaan muistuttavat kesän makuja. Honkavuoren Heili (alc. 6,6 %) on väriltään samean ruskea ja maultaan muistuttaa hiilihapotettua sahtia (kesä ei ole kesä ilman sahtia). Jos juhannuksena heilaa ei ole, voit ottaa Heilin seuraksesi. Toinen juhannusolueni on aivan erilainen, puolalainen Pinta Sanrajza (alc. 5 %), joka muistuttaa indian pale alea. Raikkaan kuivan rapsakka, greippinen ja ihanasti humaloitu. Kevyen soljahtava ja vien suusta syljen mennessään.

Moctailit, eli alkoholittomat coctailit ovat nyt pop, ja näitähän täytyy myös nauttia juhannuksena. Ja mikäli alkoholiton juhannus ei ole sinun juttusi, niin nämä drinksut ovat sen verran maukkaita, että kestävät maltillisen terästämisen. Alko toi 85-juhlavuotensa kunniaksi valikoimiinsa Moctail-nimisiä alkoholittomia juomia, joista suosikkini on kurkku-basilika. Se on lievästi hiilihapotettu ja maistuu todellakin kurkulle ja basilikalle. Toinen suosikkimoctailini on Novellen Slim Fizz, johon tulee neljä murskattua ananaskirsikkaa, jäitä, liru sitruunamehua, liru seljankukkamehutiivistettä ja lopuksi lasi täyteen Novellen Plus Sinkki + E -hyvinvointivettä, joka maistuu aprikoosille ja jasminille. Tätä moctailia voisi juhliin valmistaa jopa boolikulhollisen, menekki on taattu.

Ja loppuun vielä juhannustaika: Polta kokko juhannusaattoa edeltävänä yönä ja hyppää kolmesti tulen yli, puhdistut synneistä ja sairauksista. 😀

Hyvää juhannusta!

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Yksi vastaus artikkeliiin “Juhannusjuomat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s