Yleinen

Viiniessi raskaana: Kylmäuutettu tee

Tekisikö mieli teetä, mutta on niin lämmin, ettei kuuma juoma houkuttele? Mehut tai pelkkä vesi jo kyllästyttää ja olisi kiva, jos juomassa ei olisi sokeria eikä kofeiinia? Siinä tapauksessa kylmäuutettu tee voisi olla sinun juttusi.

Teen kylmäuuttaminen poistaa teestä kitkerän ja karvaan maun, mutta jättää teen ihanat aromit ja on miltei kofeiiniton ratkaisu.

Periaatteessa voit kylmäuuttaa mitä tahansa teetä, mutta itse suosin vihreää maustettua teetä, sen vähäkofeiinisuuden vuoksi. Valmiiksi maustettuun teehen ei erikseen tarvitse lisätä mitään hedelmiä tai makeutusaineita. 

Suosikkiteeni ovat:

  • Rakastunut Cactus, jossa on vihreää Sencha-teetä, ananasta, hunajamelonia, mangoa, papaijaa ja auringonkukan terälehtiä. Saa The Ounce –teekaupasta.
  • Kauneuden Kuningatar, jossa on vihreää Sencha-teetä, mangoa, appelsiinia, punaherukkaa ja oolongia. Saa The Ounce –teekaupasta.
  • Sencha Mango, jossa on vihreää Sencha-teetä, auringonkukan terälehtiä ja mangoa. Saa Théhuoneesta.

Välineenä voit käyttää mitä tahansa pulloa tai purkkia, johon laitat teetä ja kylmää vettä. Sitten tee laitetaan jääkaappiin hautumaan 10-12 tunniksi, jonka jälkeen tee siivilöidään lasiin tai tarjoilukannuun.

Olen vienyt tuon uuttamisen hieman pidemmälle, koska haluan nauttia teeni rauhassa aamuin illoin. Minulla on käytössä Hario Filter-In kylmäuutto teepullo 750 ml, joka on helppo puhdistaa tarvittaessa myös astianpesukoneessa. Teepullossa on valmiina siivilä, joten valmiin teen voi halutessa tarjoilla suoraan pullosta. Teepulloon laitan reilun ruokalusikallisen teetä ja kylmää vettä, sen jälkeen haudutan teetä jääkaapissa reilu 10 tuntia. Tämän jälkeen kaadan teen suppilon läpi lasipulloon, jossa voin säilyttää valmiin kylmäuutetun teen jääkaapissa, jopa pari päivää. Ja sen jälkeen voin laittaa teepulloon uuttumaan uuden satsin teetä.

 

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s