Yleinen

Viiniessi raskaana: Nollatoleranssin oluet ja viinit

Oletko raskaana tai muusta syystä alkoholittomalla linjalla ja mielesi tekee viiniä tai ihanan kylmää olutta?

Kun raskaana ollessa ei tietenkään nautita alkoholia eikä mielellään kovin sokerisia juomia, minulla on ollut aikaa sitten testailla alkoholittomien viinien ja oluiden tarjontaa. Välillä tulee vaan se fiilis, että voisi veden sijasta juoda muutakin, vaikkapa juhlissa tai kesän kuumina helteinä piknikillä.

Jos mennään täysin nollatoleranssilla, jää harmikseni pois suosikkini alkoholittomista oluista – Brewdogin Nanny State 0,5 % Hoppy Ale, joka on ihanan pirskahtelevasti humaloitu ja yrttisen greippinen. Minkä takia päivittäistavarakaupoista tai Alkosta ei löydy voimakkaasti humaloituja, vähäsokerisia tai mieluiten sokerittomia nollatoleranssin oluita? Tässä toive/vinkki panimoille ja maahantuojille.

Henkellin Jever Fun vastaa onneksi toiveisiini –  humaloitu, täysin sokeriton ja 0,0 % alkoholia. Pilsnerin tuoksu on maltainen ja maku on kuiva, mukavasti humaloitu ja raikas. Täydellinen janojuoma helteille tai saunaan. Olutta löytyy hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista.

Myös nollatoleranssin viinejä löytyy, kunhan jaksaa testailla ja selvittää. Kannattaa nimittäin olla tarkkana viinien sokereiden ja valmistustapojen osalta, sillä yleensä jos viini on mehupohjainen, on viiniin tällöin yleensä lisätty sokeria tuomaan persoonallisuutta alkoholin puuttuessa. Nykypäivänä löytyy kuitenkin viinejä, jotka ovat valmistettu normaalien viinien tapaan ja niistä on erikseen tislattu tyhjiömenetelmällä alkoholi pois.

Tyhjiötislausmenetelmässä käytetään painetta viinin höyrystämiseksi matalammassa lämpötilassa kuin kiehumisessa. Näin viinin persoonallisuus ja aromit säilyvät.

Henkellin kaikki alkoholittomat kuohuviinit on valmistettu näin ja niistä yksi on ehdoton suosikkini:

  • Henkell Sparkling Rosé Alkoholfrei, sokeria 6,0 g /100 ml ja 0,0 % alkoholia. Roseekuohuviini on ihanan vadelmainen, herukkainen, kuivan omenainen ja raikkaan pirskahteleva. Viini on valmistettu rypäleistä Gamay ja Pinot Noir. Näen jo sieluni silmin juhannuksen (satoi tai paistoi) kesäfiiliksen – tätä roseekuohuviiniä ja raparperipiirakkaa. Nam!
  • Mikäli roseet ei nappaa, niin tästä löytyy myös perus kuohuviini Henkell Alkoholfrei Sparkling Blanc, sokeria 6,0 g / 100 ml ja 0,0 % alkoholia. Kuohuviini on eloisan kupliva ja raikkaan sitrusmainen. Viinissä on perinteinen saksalainen rypälesekoitus.

Samaa tyhjiötislausmenetelmää käyttäen on valmistettu myös Torresin Natureo viinit, joissa alkoholia myöskin tuo 0,0 %. Viinejä löytyy kolme erilaista ja kaikki ovat luomuviinejä:

  • Torres Natureo Syrah 2018, sokeria 3,0 g / 100 ml. Mehumainen punaviini, jonka mausta löytyy vadelmaa ja punaherukkaa. Sopii hyvin liharuokien kaveriksi.
  • Torres Natureo Rosé 2018, sokeria 3,5 g / 100 ml. Raikkaan hapokas, puolikuiva roseeviini, joka maistuu puolukoiden ja vadelmien liitolta. Sopii grillatun kanan tai pastan kylkeen.
  • Torres Natureo Muscat 2018, sokeria 4 g / 100 ml. Makeahko, hapokkaan sitruksinen valkoviini, josta löytyy myös hedelmäisyyttä ja kukkaisuutta. Sopii kalan tai risoton seuraan.

 

Postaus tehty osittain yhteistyössä Henkell Freixenet Finland Oy:n kanssa. Sain heiltä maistettavaksi alkoholittomia juomia, joten nyt on Viiniessin juhannus ja kesä pelastettu – ei tarvitse juoda koko ajan pelkkää vettä. 🙂

Henkell Freixenet Finland Oy myy ja markkinoi emoyhtiön tuotteita sekä muiden viinitalojen ja oluttuottajien tuotteita eri puolilta maailmaa. Heidän suurin asiakkaansa on Alko, mutta tuotteita välittyy myös päivittäistavarakauppojen ja ravintola-alan tukkukauppojen hyllyille. Päätuote on kuohuviini, mutta valikoima kattaa myös muut viinit, oluet ja alkoholittomat juomat. Tavoite on tarjota korkealaatuisia, mutta kohtuuhintaisia tuotteita.

 

Ihanaa juhannusta!

 

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s