Ravintola

Vierailu Helsingin Tislaamolla

Kävimme kesällä mieheni syntymäpäivien kunniaksi The Helsinki Distilling Companyn (HDCO) yksityiskierroksella. Sinä päivänä ravintola oli kiinni, joten saimme olla aivan rauhassa.

Oppaamme Merituuli oli meitä vastassa jo Tislaamon ovella ja heti ensimmäiseksi hän johdatti meidät janoiset yläkertaan hakemaan kierroksen ajaksi kylmät Helsinki Long Drink -verigreippilonkerot. Oi, se oli täydellinen piristys kuuman toimistopäivän jälkeen. Tämän jälkeen palasimme takaisin alas aulaan, jossa hän tarinoi The Helsinki Distilling Companyn historiasta ja perustajista. Sitten siirryimme itse tislaamoalueelle, jossa hän kertoi meille, kuinka tuotteet valmistetaan ja missä tynnyreitä säilytetään, sillä itse tislaamo on niin pikkuruinen.

Kun olimme saaneet rauhassa ihmetellä tislaamoa ja tuotteita, siirryimme takaisin yläkertaan, jossa meitä odotti kolmen maisteluannoksen (2 cl) tasting. Ensimmäisenä oli Tyrni-Gin likööri, joka on maultaan ihanan kuiva, tyrni ja gin sopivat yhteen täydellisesti ja tämä olisi oivallinen tuliainen ulkomaalaiselle Suomesta. Sen jälkeen oli vuorossa Helsinki Dry Gin, joka on raikkaan puolukkainen ja katajanmarjainen, sen mausta voi löytää myös muun muassa sitruunaa, pomeranssia, fenkolia ja korianteria. Saimme lisätä giniin hieman Fever-Treen Premium Indian Tonic -vettä, jolloin saimme maisteluannoksesta ihanat mini Gin & Tonicit. Viimeisenä oli Helsinki White Dog, jonka maku muistutti hennosti savuista ruisleipää, mutta se oli makuuni turhan vahvaa. Kyseessä on siis ruisviskin 100 % raakatisle, jossa alkoholia 60,5 %, huh! Ostin vielä extrana päälle maisteluannoksen HDCO:n ruismaltaasta valmistettua viskiä, joka oli erikoisen hyvää, tätä pitää päästä maistelemaan vielä ajan kanssa rauhassa kotona. Tastingin aikana hupia tuotti pöydällä olevat maustepurkit, joiden sisältöä sai haistaa, maistaa ja arvuutella mitä mikäkin on. Parin purkin kanssa oli vaikeuksia tunnistamisessa, mutta hyvin kuitenkin toimi Viiniessin nenä – on sitä joskus ennenkin tullut haisteltua mausteita ja ruokia.

Kannattaa ehdottomasti käydä Tislaamolla, mikäli ginit ja viskit kiinnostavat.

HDCO on ensimmäinen tislaamo Helsingissä yli sataan vuoteen. Se aloitti toimintansa Helsingin Teurastamolla vuonna 2014. Tuotevalikoimaan kuuluu viski, gin, Apple Jack, likööri, Helsinki Long Drink -verigreippilonkero ja GIN -lonkero, joka on valmistettu yhteistyössä Olvin kanssa. Kaikki tuotteet valmistetaan käsityönä kotimaisista raaka-aineista, suurella rakkaudella. Tislaamon yläkerrasta löytyy viihtyisän ja rennon oloinen Tislaamo – Distillery -baari, josta löytyy kaikki HDCO:n tuotteet ja muiden valmistajien huipputuotteita. Baarin kanssa samassa tilassa on myös ravintola, jossa tarjoillaan ruokaa valomerkkiin asti (ehdottomasti haluaisin päästä tänne syömään joku kerta).

Tislaamoon pääsee tutustumaan joko avoimella kierroksella perjantaisin ja lauantaisin klo 18.00 tai yksityiskierroksella sopimuksen mukaan, suosittelen ottamaan kierroksen lisäksi tastingin. Lisätietoa tislaamokierroksesta ja tastingistä löytyy Tableonlinesta.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Yksi vastaus artikkeliiin “Vierailu Helsingin Tislaamolla

  1. Kiitos kun kävitte ja ihana että nautitte! Ensi kerralla siis syömään 🙂 -Merituuli

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s