Yleinen

Kesäjuomien ennustus

Tässä Viiniessin ennuste ensi kesän hittijuomille, toivottavasti tulee lämmin kesä niin näitäkin on kivempi nautiskella.

Keväällä on hehkutettu kuusenkerkkäruokia ja uskon että kerkät tulevat näkymään kesällä myös juomissa. Kuusenkerkkäsnapsi, täydellinen juhannuksen kilistysjuoma.

Pääsin viime juhannuksena maistamaan erinomaista snapsia: ½ litraa Koskenkorvaa, 15-20 kuusen kerkkää ja 2-3 ruokalusikkallista hunajaa. Anna maustua jääkaapissa noin 2-6 kuukautta, mitä pidempään maustuu sitä maukkaampaa on. Suodata kahvisuodattimen läpi ja tarjoile snapsilaseista kuusenkerkän tai koivunlehden kera.

Mikäli tuosta kuusenkerkästä tulee hitti, uskallan toivoa, että myös muut kesäisen metsän ja luonnon antimet tulevat näkymään mausteina kesäjuomissa, kuten esimerkiksi voikukka, koivun mahla, ketunleipä, apila ja kataja.

Kuohuviinidrinkit ovat täällä taas, jee! Ykköseksi taitaa mennä Mimosa (appelsiinimehua ja kuohuviiniä), mutta toinen suosikkini on vähän erikoisempi Umeshu Royal (japanilaista luumuviiniä ja kuivaa kuohuviiniä).

Jääteet ovat myös nostaneet päätään ja uskon että teetä tullaan myös maistamaan oluissa ja drinkeissä. Nam!

P.S. Seuraava postaus tulee sitten todennäköisesti vasta kesäkuussa, jossa aiheena japanilaiset juomat. Käyn toukokuussa Japanissa ja raportoin juomista kotiuduttuani. Viiniessin seikkailuja Japanissa voi seurata Instagramissa tililtä @misessi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s