Yleinen

Tipaton tammikuu?

Oletko tipattomalla vai ylipäätänsä ei tuo alkoholi oikein maistu? Vesihän on oikein hyvää niin kuin ne perus limut ja mehut, mutta mitä sitten jos tulee kutsu saunailtaan tai juhliin? Olisihan siellä kiva nauttia jotain muutakin.

No, mitä Viiniessi sitten juo tipattomalla tai arkena saunajuomaksi? Vuosien varrella on tullut testailtua kaikenlaisia alkoholittomia viinejä, siidereitä ja oluita yms. Tässä suosikkini niistä:

Laitilan SitruunaSooda on erinomainen saunajuoma, se on raikkaan sitruunainen ja makean hapokas, täydellinen janojuoma. Ulkonäöltään se on täysin väritön ja voisi luulla, että lasissa on vettä. Tuoksu on hieman esanssisen sitruunainen.

Fentimans Rose Lemonade on aivan ihana, maussa ruusua, sitruunaa, inkivääriä ja hapokkuutta, kevyesti kupliva ja väriltään kauniin vaaleanpunainen. Tuoksuu ruusuille. Myös Sparkling Lime and Jasmine on ihastuttava. Se sopii hyvin alkoholittomaksi kuplivaksi. Maussa limeä ja jasmiinia, kuivahko. Juoma on väriltään keväänvihreä.

Buckler on mainio janojuoma, hunajaisen maltainen ja ihanan kevyt. Tuoksu on voimakkaan maltainen ja juoma on väriltään kauniin kultainen vaalean vaahdon kera. Kyseessä on siis Heinekenin alkoholiton olut.

Brewdogin Nanny State, alkoholiton humaloitu ale (0,5 %). Maussa esiin tulevat ensin ihanat humalat ja sen jälkeen kevyt maltaisuus. Olut on väriltään punertavan ruskea ja lasiin kaadettaessa siihen muodostuu ohut vaalea vaahto. Tuoksusta löytyy sitruksiset humalat, jotka tuovat mieleen Brewdogin IPA-oluet.

Val De France Organic Pomegranate on kuin marjainen siideri. Väriltään juoma on kauniin punainen ja tuoksussa on granaattiomenaa sekä tummia marjoja. Maualtaan juoma on karkkisen makea ja muuten makumaailma seuraa juoman tuoksua. Vaikka juoma makea onkin, silti se jää suuhun raikkaan pirskahtelevaksi.

Torres Natureo Muscat on alkoholiton valkoviini, joka on saanut asiantuntijoilta paljon kehuja. Viini on väriltään kevyen keltainen ja tuoksuu sitrukselle ja keltaluumulle. Maultaan viini on makean raikas, sitruksinen ja hieman kukkainen. Viini kannattaa nauttia jääkaappikylmänä (niin kuin kaikki muutkin tämän postauksen juomat), sillä lämpimänä viinin maku muistuttaa saippuaa.

Lehtikuohu on aivan mahtava alkoholiton kuohuva. Väriltään juoma on kultaisen rusehtava ja tuoksuu voimakkaasti mustaherukalle. Maultaan tämä kuohuva on makean pirskahteleva ja erittäin mustaherukkainen. Lehtikuohu tuo mieleen mummon mustaherukkamehut.

Seljankukka ja vichy ovat täydellinen yhdistelmä kuumiin kesäpäiväiviin tai miksei jopa korvaamaan kuohuviinin juhlissa, esimerkiksi Belvoirin Elderflower -seljankukkatiiviste on erittäin hyvää.

Nykyään hyvin varustelluista kaupoista löytyy enemmänkin alkoholittomia oluita, siidereitä, viinejä ja muita kiinnostavia juomia. Ei muuta kuin maistelemaan!

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s